Ασφάλεια στην Εργασία: Προστατεύστε τα πόδια σας!

Οι εργαζόμενοι σε χώρους όπου η εργασία περιλαμβάνει κινδύνους, επιβάλλεται να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να διασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Ένα μέρος του σώματος που θα πρέπει να ληφθεί, φυσικά, υπόψη είναι τα πόδια.

Υπάρχουν διάφορα είδη υποδημάτων ασφαλείας για τους χώρους εργασίας, τα οποία προστατεύουν από πολλούς κινδύνους:


Αντιστατικές μπότες: Είναι αντιολισθητικές μπότες με ενσωματωμένες ενισχυμένες με χάλυβα προστατευτικές μύτες και ενισχυμένους αστραγάλους. Είναι σχεδιασμένες να χρησιμοποιούνται σε δυνητικά εύφλεκτες ή εκρηκτικές ατμόσφαιρες.


Αντιολισθητικές μπότες: Είναι παρόμοιες με τις αντιστατικές μπότες αλλά έχουν αντιολισθητικό αυλακωτό πέλμα. Δεν χρησιμοποιούνται σε δυνητικά εύφλεκτες ή εκρηκτικές ατμόσφαιρες.


Άλλα είδη υποδημάτων ασφαλείας:
Χρησιμοποιούνται βάσει της εργασίας που διεκπεραιώνεται (π.χ. υποδήματα πλοίου, υποδήματα στολής με αντιολισθητικές ιδιότητες, γαλότσες κ.α.).


Τα υποδήματα ασφαλείας ταξινομούνται βάσει του ύψους τους ως εξής:

  • Σκαρπίνι
  • Ημιάρβυλο
  • Μπότα
  • Υψηλή μπότα
  • Σκάφανδρο

Όταν επιλέγετε υποδήματα ασφαλείας είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας την εργασία στην οποία θα τα χρησιμοποιήσετε αλλά και τα πρότυπα ασφαλείας που τα αφορούν που περιλαμβάνουν: παροχή άνεσης, σταθερότητας, αντοχής των δακτύλων σε κρούση. Τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να έχουν κλειστή φτέρνα, να είναι αντιστατικά, αδιάβροχα και να έχουν τακούνι που να απορροφά τις δονήσεις.

Εδώ, στην PNG Safety, σας παρέχουμε μεγάλη ποικιλία υποδημάτων ασφαλείας για κάθε περιβάλλον εργασίας που τα απαιτεί ώστε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε αυτό το σημαντικό μέρος του σώματός σας!

Μπορείτε να δείτε όλα τα είδη υποδημάτων ασφαλείας που διαθέτουμε αλλά και επιπλέον εξοπλισμό που προστατεύει το κεφάλι, το πρόσωπο, τα χέρια, την ακοή κ.α. στην ιστοσελίδα μας.

Main Menu