Η σημασία της προστασίας του κεφαλιού

Ένα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος, το οποίο βοηθά σε όλες τις λειτουργίες του, ο εγκέφαλος, δεν είναι όσο προστατευμένος χρειάζεται όταν πρόκειται για πτώσεις ή χτυπήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να προνοούμε για την προστασία του, χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι «προστασία του κεφαλιού» σημαίνει:

  • Προστασία από τραυματισμούς και εγκαύματα
  • Προστασία του τριχωτού της κεφαλής και – μερικές φορές – της γνάθου
  • Για την προστασία των ματιών, του προσώπου, της ακοής και της αναπνευστικής οδού χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός.


Πολλοί τραυματισμοί του κεφαλιού εκδηλώνονται την ώρα του ατυχήματος, ενώ κάποιοι άλλοι εκδηλώνονται κάποιες μέρες μετά. Έτσι, ένα ποιοτικό κράνος είναι απαραίτητο, αφού θα απορροφήσει τον κραδασμό που σε άλλη περίπτωση θα δεχόταν το κεφάλι και θα επιβραδύνει τη διάρκεια κρούσης με τέτοιο τρόπο ώστε το κεφάλι να μη δεχτεί όλη την ενέργεια του κραδασμού.


Η PNG Safety είναι εδώ για να σου παρέχει τον ποιοτικότερο τρόπο προστασίας για το κεφάλι κατά τη διάρκεια της εργασίας. Τα κράνη μας πληρούν τα πρότυπα που αφορούν στα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και συγκεκριμένα τις βασικές αλλά και τις επιπλέον απαιτήσεις για τα κράνη βιομηχανικής χρήσεως, οι οποίες περιλαμβάνουν:


440 vac: Διηλεκτρική αντοχή

MM: Αντοχή σε λειωμένα μέταλλα

LD: Αντοχή σε πλευρική παραμόρφωση
-20: Αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες


Μπορείτε να δείτε όλα τα κράνη που διαθέτουμε αλλά και επιπλέον εξοπλισμό που προστατεύει όλο το πρόσωπο, την ακοή κ.α. στην ιστοσελίδα μας.


Γιατί η προστασία σας είναι η προτεραιότητά μας!

Main Menu