Η αναγκαιότητα χρήσης γαντιών στον χώρο εργασίας

Τα γάντια είναι πολύ σημαντικό εργαλείο όταν πρόκειται για εργασία σε χώρους με χημικά, διαβρωτικά υλικά, λάδια, θερμότητα, ψύχος κ.α. που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, μολύνσεις και αλλεργίες στους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφοροι τύποι γαντιών αναλόγως της προστασίας που παρέχουν:


Γάντια νιτριλίου: Προστασία από τις περισσότερες χημικές ουσίες και παράγοντες που προκαλούν μολύνσεις.


Γάντια από λάστιχο: Προστατεύουν από ήπια διαβρωτικά υλικά.


Γάντια νεοπρενίου: Προστατεύουν από τους περισσότερου διαλύτες, από ήπια διαβρωτικά υλικά και από λάδια.


Γάντια λάτεξ: Προστασία από χημικές ουσίες όπως κέτονες, καυστικά υλικά και οξέα.

Γάντια από βαμβάκι και πολυεστέρα: Εξειδικευμένα για εργασίες που σχετίζονται με τις κατασκευές, την αλιεία, την εξόρυξη, τη γεωργία και τη συναρμολόγηση. Το βαμβάκι παρέχει άνεση, απορρόφηση του ιδρώτα και δίνει τη δυνατότητα στα χέρια να αναπνέουν. Ο πολυεστέρας παρέχει καλή μηχανική αντοχή (ιδιαίτερα στο σκίσιμο) και μεγαλύτερη αντοχή στις χημικές ουσίες και στην υγρασία.


Γάντια από βαρύ βαμβάκι: Προστατεύουν από εγκαύματα ή άλλους τραυματισμούς που σχετίζονται με ιδιαίτερα θερμά αντικείμενα. Ιδανικά για άτομα που εργάζονται με σπινθήρες ή φωτιά και άτομα που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της εργασίας.


Όταν, λοιπόν, θα χρειαστεί να εργαστείτε σε οποιαδήποτε από τις συνθήκες που περιγράφονται πιο πάνω, πρέπει να αναλογιστείτε τους κινδύνους που θα υπάρξουν και να επιλέξετε τα κατάλληλα γάντια για εσάς.


Εμείς, στην PNG Safety είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε τις καλύτερες ποιότητες σε γάντια προστασίας ώστε αυτό το σημαντικό «εργαλείο» του σώματός σας να παραμείνει ασφαλές σε οποιαδήποτε συνθήκη και αν εργάζεστε!


Μπορείτε να δείτε όλα τα είδη γαντιών εργασίας που διαθέτουμε αλλά και επιπλέον εξοπλισμό που προστατεύει το κεφάλι, το πρόσωπο, τα πόδια, την ακοή κ.α. στην ιστοσελίδα μας:

Γιατί η προστασία σας είναι η προτεραιότητά μας!

Main Menu